Cio-inspiratie

Systemisch werk en opstellingen gaan over de systemen waar wij als mensen in leven. Deze systemen bestaan uit verschillende mensen die aan elkaar verbonden zijn omdat ze familie zijn of in hetzelfde bedrijf werken bijvoorbeeld. Wanneer verhoudingen verstoord zijn kun je daar onbewust behoorlijk last van hebben. Problemen die in eerste instantie met iets heel anders te maken lijken te hebben, zoals agressie, onrust of zelfs lichamelijke klachten, kunnen voortkomen uit een storing in een systeem.

Met het blote oog zijn de verstoringen niet te zien. Doormiddel van opstellingen waarin de familieverhoudingen of organisatie vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd, kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Deze website gaat verder in op de werkwijze van systemisch werk en gaat in op de verschillende opstellingen die gemaakt kunnen worden zoals de familieopstelling, organisatieopstelling en de loopbaanopstelling.

Op de website vind je daarnaast informatie over de grondlegger van de methode, Bert Hellinger. Er wordt ook ingegaan op meer specialistische vormen van systemisch werk zoals in het onderwijs of opstellingen met kinderen. Als laatst wordt ook extra aandacht besteed aan de relatief nieuwe vorm van opstellingen, de zogenaamde loopbaanopstelling. De website is voor iedereen die kennis wil maken of meer informatie wil op het gebied van systemisch werken en opstellingen.